Коронавірус не завадить. Підготовка до місцевих виборів у Кривому Розі йде за планом

АКТУАЛЬНО
12.10.20 - 14:11

У місті зареєстровано 9 кандидатів на посаду міського голови та 10 суб’єктів виборчого процесу – політичних партій, їх місцевих організацій, які змагатимуться за депутатські мандати у криворізькій міській раді. Як відбувається процес підготовки до місцевих виборів – з’ясовували наші журналісти.

Для проведення місцевих виборів у Кривому Розі вже організовано 294 виборчі дільниці. Районні у місті територіальні виборчкоми сформували склад комісій, днями вже розпочались перші засідання.

 

Триває процес реєстрації спостерігачів, як Центральною виборчою комісією, так і територіальними виборчими комісіями. Офіційно вже зареєструвала спостерігачів всеукраїнська громадянська мережа «Опора». Інші ще встигнуть це зробити  до 24-го жовтня.

 

«Зараз відбувається процес друкування виборчих бюлетенів, ми уклали угоду з державним підприємством «Зоря». Йде погодження текстів бюлетенів», - розповів Валентин Орлов,  голова міськвиборчкому.

 

Він зазначив: пандемія коронавірусу, звичайно, негативно впливає на виборчий процес, але наразі не створює непереборних  перешкод, які б не дозволили вчасно та відповідно до вимог виборчого законодавства провести місцеві вибори.

 

«Ми намагались налагодити робочий процес навіть з урахуванням того, що частина членів комісії захворіли на Covid-19. Сподіваємось, що вже з понеділка комісія буде збиратись у повному складі», - підкреслив Валентин Орлов. 

 

На сьогодні всі процедури в межах виборчого кодексу виконуються вчасно та в повному обсязі.

 

«Дільничні комісії, на які буде основний тягар у день голосування під час підрахунку голосів, намагались формувати у максимально можливому складі. Всі протиепідемічні заходи, які були анонсовані ЦКВ та кабміном, всі вони будуть дотримані під час проведення голосування. Ми прагнемо, щоб усі учасники виборчого процесу були максимально захищені», - наголосив пан Орлов.

 

Зараз міська виборча комісія займається підготовкою і виготовленням інформаційних плакатів і буклетів місцевих організацій політичних партій, які друкуються за рахунок держбюджету. Разом з виборчими бюлетенями ці плакати та буклети направлять до виборчих дільниць, де громадяни зможуть ознайомитись з біографіями кандидатів.

 

 

Як перевірити себе у списках виборців?

 

«13-го жовтня будуть передані на дільниці попередні списки виборців, відповідно, люди зможуть звернутись туди, щоб переконатись, що вони є у списку. Те саме можна зробити в особистому кабінеті на сайті державного реєстру виборців. Перевірити себе у списках можна до 00:00 24-го жовтня, - зауважив Валентин Орлов. – Якщо громадянина немає у реєстрі, треба написати відповідну заяву та домогтися включення до списку виборців».

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: