Коронавірус увійшов у стадію «вигоряння», бо більшість пацієнтів одужали

ЗДОРОВ'Я
16.06.20 - 16:11

Цілком можливо, що COVID-19 вступив у стадію так званого вигоряння, оскільки по всьому світу спостерігається все більша кількість пацієнтів, які одужали після цієї інфекції, хоча на початкових етапах смертність була висока.

Хоча з’явилися й перші ознаки виникнення другої хвилі, але на початковій стадії. Деякі вчені припускають, що штам коронавірусу пережив мутацію через суперництво з іншими патогенами, яке істотно ослабило його. Мутація дозволить вірусу мирно жити всередині людського організму, бо якщо він знищить носія, то загине сам. З’являються перші докази того, що Covid-19 вступив у стадію вигоряння, на якій він слабшає і стає не більш небезпечний, ніж сезонний грип. При чому ці ознаки зареєстровані на півночі Італії, де був перший потужний удар пандемії в Європі, повідомляє medikforum з посиланням на The Daily Mail.

 

«Сила вірусу два місяці тому абсолютно не відповідає його потенціалу сьогодні, – заявив глава відділення інфекційних захворювань в госпіталі Сан-Мартіно італійської Генуї професор Маттео Бассетті. – Більшість пацієнтів у березні і квітні були дуже важкими, стикаючись з гострим респіраторним дистрес-синдромом, шоком, мультиорганною недостатністю. Більшість померли в перші дні після госпіталізації. А тепер ми взагалі не спостерігаємо таких пацієнтів».

 

Його припущення підтримує аналіз показників летальності, проведений епідеміологом Університету Феррарі на півночі Італії професором Ламберто Манцолі. З березня по квітень смертність від COVID-19 серед представників усіх вікових груп впала більш ніж наполовину. Вчені намагаються проаналізувати на графіках криві показників летальності і захворюваності, щоб зрозуміти, чи дійсно вірус слабшає, або просто всі почали більше тестувати і краще лікувати.

 

Джерело – УНІАН.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: