К.Павлов: Закуплені для лікарень міста 20 систем аерозольного знезараження підвищать захист медиків міста та відвідувачів лікарень

ВАЖЛИВО
28.04.20 - 17:32

Кривий Ріг закупив 20 нових систем аерозольного знезараження від збудників інфекційних захворювань. Їх уже встановлюють в усіх лікарнях першого рівня захисту від коронавірусу, а також в інших лікарнях для посилення протиепідемічних заходів (наприклад, в інфекційній лікарні буде встановлено відразу 3 системи, а в міській лікарні №2 - 2 системи).

Системи проводитимуть дезобробку всіх співробітників і відвідувачів лікарень міста способом розпилення спеціального дезінфекційного засобу типу «Мікросепт». Кожна система на одній заправці здатна обробити до 400 осіб. У місті вже є достатня кількість запасів антисептиків для цих систем на два тижні вперед. Їх будуть постійно поповнювати.

 

«З перших днів боротьби з коронавірусом ми зробили все можливе, щоб ті, хто перебуває на передовій - а це наші медики - були максимально захищені. Це принесло свої результати. У Кривому Розі немає такої захворюваності медпрацівників, як у багатьох інших містах. По суті, вона мінімальна, проте сьогодні ми встановлюємо ще одну ефективну систему захисту. Закуплені для лікарень міста системи значно підвищать рівень захисту і медиків, і відвідувачів лікарень», - підкреслив Костянтин Павлов.

На сьогодні в Кривому Розі всі лікувальні установи першого рівня захисту готові до прийому хворих. Це лікарні №№ 5, 7, 8,11.

Кривий Ріг отримав 22 тисячі експрес-тестів і виділив кошти на придбання ще понад 7,5 тисячі. Першими в Україні розпочали масове тестування швидкими тестами. Насамперед тих, хто в зоні ризику (медичні працівники, правоохоронці, працівники комунальних установ).

 

Уже протестували більше 5980 медичних працівників. Також місто отримало ПЛР-лабораторію, були виділені кошти на придбання ще однієї. 

 

Зараз в Кривому Розі щодня проводять дезінфекцію вулиць, зупинок, пішохідних і підземних переходів, станцій швидкісного трамвая, під'їздів і ліфтів житлових будинків і всього міського транспорту. На всіх в'їздах в місто цілодобово працюють блок-пости, на яких чергують медичні працівники та правоохоронці. 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: