Краса врятує світ: у міському виставочному залі – експозиція до Дня художника

ПОДІЯ
08.10.21 - 18:47

Створюючи красу - рятуємо світ. Під такою назвою у місті відкрилась виставка до Дня художника. Близько сотні кращих робіт криворізьких митців  зібрані у  виставочному залі. Там же сьогодні зібрались і автори робіт. Вони приймали вітання з професійним святом.

Про те, що криворізька земля багата талантами, а люди, які причетні до образотворчого мистецтва - особлива гордість міста, відзначив на зустрічі заступник міського голови Сергій Мілютін:
 

«Міська влада навіть в умовах економічної кризи в країні жодної разу не зупиняла фінансування художніх шкіл, будинків культури, музеїв, виставочних центрів. Нині ми продовжуємо фінансувати заклади для того, щоб наша талановита молодь могла розвиватися. Ми вітаємо наших талановитих художників, які вже мають ім'я і відомі в світі, або ж тільки розпочинають свій творчий путь. Ми пишаємося і бажаємо натхнення та нових ідей».

 

За високий професіоналізм та активну участь у культурно-мистецькому житті міста криворізькі митці отримали міські та районні відзнаки.

 

"Центрально-Міський район по праву вважається історичним та культурним центром міста, адже на його території - чимало мистецьких закладів. Виставковий зал набирає обертів і сьогодні слугує доволі потужним інструментом для того, щоб донести людям мистецтво", - сказав заступник голови райради Сергій Логвінов.

 

Самі ж автори картин розповідають, що останнім часом їхні роботи виходять більш романтичними, духовними. Мабуть, так велить сам час – стрімкий та непростий, як зауважив криворізький художник Віктор Горяєв:
 

«Не зважаючи на карантин, на проблеми в країні все одно художники малюють, несуть себе, своє відчуття прекрасного. Краса врятує світ. А ми зробимо все для цього».

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: