Круговорот контейнерів. Українцям доведеться почекати свої посилки з Китаю

АКТУАЛЬНО
24.11.20 - 10:14

Пандемія COVID-19 торкнулася не тільки медичної сфери, а й похитнула основи міжнародної логістики. Наприклад, зараз, щоб отримати посилку або вантаж із Китаю, споживачам по всьому світу доведеться запастися терпінням і почекати - довше ніж раніше.

Китайці повідомляють про брак порожніх контейнерів для доставки морем. Як пише місцеве ЗМІ, в китайських портах спостерігають нестачу контейнерів для завантаження товарів, які повинні піти по всьому світу, в тому числі і в Європу.

 

Приблизно 10000-15000 порожніх контейнерів знаходяться в портах Америки. Занепад виробництва і зниження експорту з Америки призвели до того, що ці контейнери не повернулися в Китай, де вони в дефіциті.

 

Експедитори жартують, що «доступність контейнерів залежить від того, скільки ви готові заплатити». У випадку морських перевезень витрати на контейнери за три дні зросли від $500 до $1200 за контейнер.

 

Доставка вантажів морем з Китаю здійснюється зі значними затримками. Фахівці відзначають, що проблема збережеться і наступного року.

 

Доставку потягом із Китаю проблеми не обійшли стороною. Попит на таку доставку зростає стрімкими темпами, місць у поїздах не вистачає для товарів, що відвантажуються (зростання на 61% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 р.) Причини досить банальні - цей вид перевезення порівняно недорогий, а попит на доставку китайських товарів до Європи і Азії  в цьому році суттєво зріс.

 

Джерело – УНІАН.

 

Фото на прев'ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: