Кримінальне провадження щодо екоциду "ArcelorMittal Кривий Ріг" досі розслідують

ЕКОЛОГІЯ
16.07.20 - 11:09

Кримінальне провадження, яке відкрили торік щодо посадовців "ArcelorMittal Кривий Ріг" через забруднення навколишнього середовища (справа про екоцид), і досі розслідують.

Про це на засіданні Комітету ВР України з питань правоохоронної діяльності заявила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

"Досудове слідство триває. Кримінальне провадження у нас в наявності, там є активні слідчі дії. Ми рухаємося, але давайте дочекаємося кінця досудового слідства", - уточнила Венедіктова.

 

Як ми писали, 17 липня 2019 року співробітники СБУ зареєстрували кримінальне провадження щодо посадовців "АрселорМіттал Кривий Ріг" через забруднення навколишнього середовища за ст. 441 Кримінального кодексу України (Екоцид).

 

Підприємство підозрюють у порушенні правил екологічної безпеки, яке, на думку слідчих, відбувається ще з 2015 року, та недопуску державної інспекції для перевірки дотримання норм законодавства на підприємстві. Правоохоронці вважають, що підприємство отруює довкілля токсинами мінерального і штучного походження. Це може призвести до незворотних змін у навколишньому середовищі.

 

У межах розслідування, СБУ неодноразово проводила огляд цехів "АрселорМіттал Кривий Ріг".

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: