Кривава стрілянина у Дніпрі. ДБР заявило про службову недбалість керівництва Нацгвардії 

РЕЗОНАНС
27.01.22 - 14:54

Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження щодо службової недбалості керівництва Національної гвардії України, що призвела до трагедії на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі, - повідомляють у відомстві.

«ДБР проводить весь комплекс заходів щодо встановлення не лише обставин злочину, а й ретельне розслідування умов, за яких він став можливим. Потрібно виявити всі деталі, які могли призвести до трагедії, щоб унеможливити її повторення у майбутньому», - заявив директор ДБР Олексій Сухачов.

 

Він наголосив, що службові особи Головного управління Національної гвардії України, в умовах особливого періоду, недбало ставилися до військової служби під час організації заходів охорони важливих державних об’єктів, об’єктів критичної інфраструктури, органів держвлади, а також до забезпечення несення служби на цих об’єктах військовослужбовцями підпорядкованих частин оперативно-територіальних управлінь Нацгвардії.

 

Попередня кваліфікація: недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 425 КК України). Санкція статі - позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

 

Нагадаємо, йдеться про резонансний розстріл військовослужбовців Нацгвардії у Дніпрі. 20-річний солдат-строковик Артем Рябчук забрав автомат АК-47 зі збройової кімнати й розстріляв своїх товаришів. Юнак відкрив вогонь у вартовому приміщенні. Трагедія сталася приблизно о 3:50, солдат узяв автомат і близько 7 тисяч патронів, після чого почав стріляти у війсськових. Двоє людей встигли вибігти на вулицю і викликали поліцейських. Під час інциденту загинули 4 військових і одна цивільна жінка, яка чергувала на КПП заводу. Ще п'ятьох гвардієць тяжко поранив.

 

Незабаром стрільця затримали у селищі Підгородне під Дніпром. Усі п'ятеро поранених зараз перебувають у тяжкому стані, 22-річна дівчина - у критичному. Про їхній стан ми розповідали тут.

 

Про стрільця наразі відомо, що він 2001 р.н, родом із села Броска Ізмаїльського району Одеської області. Виховувався без батька, має матір і сестру. Закінчив Ізмаїльський аграрно-технічний коледж, після чого працював комірником в одній із дистриб’юторських фірм міста. Був призваний на строкову службу в жовтні 2021 року.

 

У своєму злочині він зізнався при затриманні. Мотиви вчинку Рябчука поки що невідомі. Відео поліції - нижче.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: