Кривава стрілянина у Дніпрі: комісія МВС виявила "дідівщину" у частині, де служив Артемій Рябчук

РЕЗОНАНС
09.02.22 - 12:14

Комісія МВС провела анкетування особового складу частини 3021 Національної гвардії України, де служив солдат-строковик Артемій Рябчук. Комісія виявила "дідівщину" і  ряд серйозних порушень. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

Інформацію комісія МВС скерує до Державного бюро розслідувань.

 

"Закликаю журналістів чітко зрозуміти, що виявлені факти позастатутних відносин не свідчать про мотиви розстрілу. Мотиви досі невідомі нам, і їх з’ясовуватиме ДБР в рамках досудового розслідування", - зазначив заступник міністра внутрішніх справ.

 

За словами Єніна, службове розслідування, яке проводить МВС, має з'ясувати, яким був морально-психологічний клімат у колективі. Також представники комісії дізнаються, як проходили процеси добору та підготовки кадрів, а також наскільки у частині дотримувалися порядку проходження військової служби.

 

Окрім інформації про позастатутні відносини, комісія МВС виявила порушення порядку та організації несення служби, які призвели до трагедії.

 

"Порушено порядок доступу до кімнати зберігання зброї. Зафіксовано відсутність контролю за замиканням ставниці для зброї, яка мала б бути належно замкнута. Також викликає питання якість інструктажу перед вступом до наряду і нехтування медичним забезпеченням військовослужбовців – низка медикаментів в аптечці була відсутня", - повідомив Євген Єнін.

 

Джерело: УНІАН.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: