Криворіжців штрафують за складання листя поблизу сміттєвих майданчиків

АКТУАЛЬНО
24.10.19 - 11:01

Інспектори з благоустрою Кривого Рогу роз'яснюють містянам, що складувати опале листя на контейнерних майданчиках заборонено.

"Листя необхідно складати в мішки та вивозити, або укладати в контейнери великої ємності. Але штраф виявляється найбільш дієвим способом засвоєння норм Правил благоустрою", - зазначають в Інспекції.

 

За порушення правил склали адмінпротокол на управителя (на фото).

 

"Звісно, ефективніше вирішувати проблему, а не шукати винних! Тільки так можна подолати сезонну проблему з накопиченням на окремих контейнерних майданчиках опалого листя та гілок. Вони, у свою чергу, як магнітом, притягують охочих жбурнути своє побутове сміття в цю купу. А подолати ще декілька метрів до контейнерів декотрим містянам не під силу. Ось і маємо! Доки місто будує контейнерні майданчики, додатково встановлює нові контейнерні системи та 6-кубові контейнери, районні "бригади чистоти" здійснюють щоденне прибирання майданчиків, а решта проблемою чистоти опікуються мало. Звалюють листя та прибудинковий непотріб, замість того, щоб хоча б збирати це все в сміттєві пакети. Особливо це стосується приватного сектору.
Бюджетні заклади, управителі, ОСББ, інші суб'єкти господарювання мають таке сезонне сміття вивозити, а не перекладати відповідальність на чужі плечі", - розтлумачують інспектори.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: