Криворіжець Клим Лантушенко - третій на п'єдесталі Чемпіонату України з дзюдо серед юнаків

СПОРТ
15.04.19 - 11:41

12 і 13 квітня у Львові тривав Чемпіонат України з дзюдо серед юнаків та дівчат до 16 років.

Вихованець СК "ДЗЮДО-ДНІПРО" криворіжець Клим Лантушенко посів почесне 3-е місце у вазі до 42 кг (тренери П. Сергійчук і В. Сергійчук).

 

У легкоатлетичному манежі Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міноборони України за титули боролися близько 600 спортсменів із 22 областей.

 

Збірна Дніпропетровської області привезла додому 7 нагород: 2 золотих і 5 бронзових. Про це повідомляє Федерація дзюдо Дніпропетровської області.

Чемпіоном України у вазі +81 кг став дніпрянин Крістіан Хохлов. У дівчат золоту нагороду у вазі -63 кг виграла дзюдоїстка з Покрова Єлизавета Литвиненко.

З бронзовими нагородами на львівських татамі фінішували: Клим Лантушенко (-42 кг, Кривий Ріг) і дніпряни Максим Кампільо (-81 кг), Владислав Москвич (-81 кг), Вероніка Дутка (-63 кг), Маргарита Бєлкова (+63 кг ).

 

У медальному загальнокомандному заліку збірна дівчат Дніпропетровської області за підсумками чемпіонату України U16 увійшла до призової трійки. Наші дзюдоїстки стали другими. На першому місці - збірна Києва.

 

Чемпіонат України у цій віковій категорії є наймасовішим із усіх  заходів національного рівня в календарі Федерації дзюдо.

 

Кожна команда складалася з 8 спортсменів, які виступали у різних вагових категоріях. Найменша вага для юнаків - 38 кг, для дівчат – не менша ніж 36 кг.

 

“Цей турнір став одним із відборів у кадетську збірну команду, після чого спортсмени, які займуть призові місця, зможуть виступати на міжнародних турнірах, чемпіонатах Європи та світу”, - наголосив призер чемпіонатів Європи та учасник Олімпійських ігор 2012 року Сергій Дребот.

 

Організаторами змагань виступив відділ єдиноборств, складно-координаційних та стрілецьких літніх олімпійських видів спорту департаменту олімпійського спорту Міністерство молоді та спорту України, спільно з Федерацією дзюдо України, за сприяння управління фізичної культури та спорту ЛОДА та Львівської обласної федерації дзюдо.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: