Криворіжець Василь Стуженко серед спортсменів "Ігор нескорених" побував на зустрічі з президентом

ВІЙСЬКОВІ
14.03.20 - 15:45

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з національною збірною «Ігор нескорених». Спортсмени розповіли Главі держави про перебіг підготовки до міжнародних змагань Invictus Games у Гаазі, інформують в ОП.

У делегації спортсменів - ветеранів АТО, які нині активно готуються до міжнародних змагань у Нідерландах, був і криворіжець Василь Стуженко. 

 

Як ми писали, наш земляк, ветеран 40-го батальйону "Кривбас" Василь Стуженко потрапив до національної збірної. У травні в Гаазі він змагатиметься у плаванні та стрільбі з лука.

 

Голова оргкомітету з підготовки команди до Invictus Games Оксана Коляда повідомила, що проведення цих змагань профінансоване в повному обсязі. Це дало змогу не лише провести відбір ветеранів до національної команди, а й знайти тренерів, які готують колишніх військових до головної спортивної боротьби з командами інших країн у Гаазі. Зокрема, серед тренерів – відомі українські спортсмени Василь Вірастюк та Сергій Конюшок.

 

Глава держави підтримав ініціативу присутніх, щоб «Ігри нескорених» були не лише етапом відбору до міжнародних змагань, а й стали національними змаганнями для ветеранів бойових дій.

 

Зеленський висловився за спорудження національного ветеранського шпиталю й спортивної бази.

«Гроші – це буде наша проблема, а ви нам тільки скажіть, що є проєкт», – зазначив Володимир Зеленський.

 

Крім того, учасники цьогорічної збірної запропонували організувати мережу спортивних закладів для ветеранів, яка працювала б у кожному регіоні країни.

Ветерани запросили президента відвідати їхні навчально-тренувальні збори.

 

Як проходять тренування криворізького спортсмена Василя Стуженка ми повідомляли тут. 

 

Історію поранення та подальшої боротьби за повноцінне життя ветерана "Кривбасу" ми розповідали тут.  

 

Джерело - Офіс Президента України.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: