Криворіжець Василь Стуженко тренується перемагати на "Іграх нескорених" у Гаазі

СПОРТ
03.12.19 - 9:26

На Олімпійській тренувальній базі у Кончі-Заспі провели перше відкрите тренування української збірної «Ігор нескорених – 2020» разом із тренерами і партнерами.

Участь у цих тренуванях бере і криворіжець, ветеран 40-го батальйону "Кривбас" Василь Стуженко, який потрапив до національної збірної. Він змагатиметься у плаванні та стрільбі з лука.

 

Як ми писали, почався активний етап п’ятимісячної підготовки українських спортсменів до «Ігор нескорених –2020», які відбудуться в травні наступного року в Гаазі , - повідомляє Армія.інформ.

 

За тиждень табору 20 учасників, які пройшли відбір до команди, провели низку тренувань, працювали з психологами й вивчали англійську.

 

"Перші збори - дуже важливі. Тренерський корпус познайомився зі спортсменами, з їхнім психофізіологічним станом. У нас достатньо пролонгований період підготовки – понад 5 місяців. З одного боку – це дуже добре, бо більше часу на тренінг і досягнення найкращого результату. З іншого, є певні труднощі, бо учасники – непрофесійні спортсмени, і їм досить важко тренуватися в жорстких умовах. Особливо складно хлопцям у візках, адже інклюзивність у нашій країні майже не розвинена. На тренерській раді намагалися максимально врахувати і обговорити ці чинники, спілкувалися з фахівцями з ампутацій, з представниками спортзалів, де триватиме вишкіл учасників за їхнім місцем проживання, – зазначив головний тренер змагань, відомий стронгмен Сергій Конюшок.

 

Цьогоріч у команді 20 учасників. Це на п’ять більше ніж торік. З них - четверо діючих військових та десять ветеранів ЗСУ.

Разом із учасниками побільшало й дисциплін, у яких спортсмени представлятимуть країну на змаганнях.

Так, наша команда братиме участь у семи видах: пауерліфтинг, спортивне веслування на тренажерах, штовхання ядра.

Нові дисципліни для наших спортсменів - волейбол сидячи, біг на візках і велоспорт сидячи. 

 

Як зауважила міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда, основне завдання «Ігор нескорених» – реабілітація ветеранів і ветеранок.

"Прем`єр-міністр запитав, які вже здобуто перемоги? Ми відповіли, що найголовніша перемога – наша Національна збірна нескорених. Попереду чекає серйозна і потужна робота разом із організаторами й командою, бо нині вчимося якісно організовувати процес тренування. Дякую нашим тренерам, що відгукнулися і долучилися до нас. Нині докладаємо чималі зусилля для розбудови інфраструктури, збільшення можливостей і фінансування. Цьогоріч уперше вдалося прописати окремим рядком у бюджеті фінансування на «INVICTUS GAMES». Але це тільки початок. Бажаю всім учасникам наснаги й терпіння. Ви вже переможці, – сказала Оксана Коляда.

 

Довідково. Василь Стуженко втратив руку і ногу в боях під Іловайськом, отримав важку черепно-мозкову травму, переніс безліч операцій. Нині він - невтомний учасник численних спортивних змагань для військових.

 

Бажаємо нашому нескореному земляку наснаги й перемоги!

 

Фото з відкритих джерел.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: