Криворіжець власноруч змайстрував казковий дворик на вул.Павла Глазового

ЦІКАВО
27.01.22 - 14:19

Із буднів - у казку. Так щоразу ропочинається день у мешканців будинку по вулиці Павла Глазового. Їхній двір біля будинку - тепер справжнісінький Діснейленд. Автор цієї казки - майстер Сергій Філін.

Хто не робив фотосети біля цих кумедних казкових героїв, значить, у казці не був, - вважають тамтешні мешканці. Дерев'яному Діснейленду на радість малим і дорослим - вже близько року.

 

А розпочалося все з дерев'яного паркану, - розповів нашим журналістам майстер Сергій Філін. Деревообробкою він зацікавився, повернувшись із АТО. Війна ніби відкрила друге дихання, - каже Сергій. І без надійного плеча побратима навіть у творчості не обійшлося. 

 

"Я ще на війні це почав. У мене побратим Паша, художник, то він мені дав таке натхнення. "Та не бійся, а роби. Роби й роби", - наставляв. І так воно й вийшло. Дуже не хочеться війни. Вона триває, але ж не хочеться її. Це відверто", - міркує рукомесник.

 

Потрапивши одного разу до рук Сергія, деревина обертається на якийсь образ. Близько двох тижнів роботи - і рукотвір готовий. Після паркану, у казковому дворі з'явилась криниця з рудою вивіркою. Недарма Сергій посадив туди саме її. Адже тамтешні руді пустунки майже ручні. Що вже казати про котів, які уподобали криницю для посиденьок.

 

Персонажем може стати будь-що: пеньок чи якась інша деревина. Майстер каже, найбільше йому до вподоби відтворювати очі своїх героїв. Вони у його персонажів як живі.

 

"Я б тут працював би, і працював, і працював", - каже чоловік про своє захоплення.

 

Створюючи казку, майстер сподівався на людське розуміння та вміння цінувати красу довкола. І хоча зараз зима, але відчуття таке, наче казка з дерева спочиває і прокинеться навесні. Разом із природою.

 

"Мені казали всі, що це все зруйнують. Чому? Навіщо? Я не вірю в це, і досі воно стоїть. Не вірю, що хтось прийде руйнувати", - сподівається майстер на розуміння земляків. 

 

"Щодня з сином тут гуляємо. Дійсно, дуже казково, дуже красиво! Це важка робота, немало часу у нього забрала. Але краса неймовірна! Всі підходять, фоткаються. Наш сусід - просто молодець з великої літери", - вдячно відгукується сусідка Сергія, пані Мирослава.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: