Криворіжець загинув під час зимової риболовлі. Як провести час на льоду безпечно?

АКТУАЛЬНО
29.01.19 - 11:16

Риболовля – популярний відпочинок серед криворіжців. Тим більше, що містом протікають дві ріки – Інгулець та Саксагань. І навіть у відлигу знаходяться охочі посидіти з вудочкою на кризі.

Як не стати жертвою льоду та провести час безпечно, дізнавалися журналісти ТРК «Рудана».

 

Чотири нещасних випадки на водоймах Кривого Рогу зафіксували рятувальники за майже два місяці зими. У грудні під час зимової риболовлі один чоловік загинув.

 

«Лід повинен бути за кольором із синюватим або зеленуватим відтінком. Блакитний - він найміцніший. І дуже крихкий лід, якщо він сірий або білий. Безпечним лід вважається при товщині 5-7 сантиметрів для однієї людини і для групи людей - не менше 15 сантиметрів.

 

Найперше, що потрібно - мати з собою рятувальний жилет. Друге - лин. Довжина цієї мотузки повинна бути 15-20 метрів. На одному кінці петля, на другому - вантаж вагою 300-400 грамів.

Не рекомендується пробувати кригу на міцність, стрибати і бігати по льоду. Найбільш небезпечною крига стає у період зимових дощів та відлиг», - розповів фахівець аварійно-рятувальної служби порятунку на воді Юрій Шабельников.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: