АТ «Криворіжгаз» нагадує правила безпечного використання газу взимку

РЕКЛАМА
24.01.22 - 12:56

В зимовий період, коли люди активно користуються газовими приладами, частішають аварійні випадки, пов'язані з порушенням правил використання газового обладнання. 

З настанням холодів, одним із найпоширеніших порушень правил безпеки стає використовувати для обігріву газові плити й духовки. Для того, щоб спалити 1 кубометр газу потрібно близько 10 кубометрів повітря. А для нормального функціонування людського організму одній людині необхідне свіже повітря в об'ємі 60 метрів кубічних за 1 годину. Якщо конфорка горітиме при зачиненому вікні, жодна вентиляційна система не в змозі забезпечити потрібну циркуляцію повітря, що збільшує ризик отруєння чадним газом.

 

Прагнучи утримати тепло в приміщеннях, споживачі щільніше закривають кватирки і вікна, заклеюють вентиляційні канали. При цьому вони забувають, що під час використання опалювальних газових приладів у великих обсягах згорає кисень, а при його нестачі утворюється чадний газ. Не знайшовши виходу, він поширюється по дому. Перебування впродовж двох годин у приміщенні з концентрацією чадного газу в повітрі лише 0,1% призводить до втрати свідомості, після чого можливий летальний наслідок. 

 

Крім того перепади температури, швидкості вітру, сніг, а також вологість повітря можуть призвести до обмерзання оголовків труб димоходів в будинках, що ускладнює виведення з приміщення шкідливих продуктів горіння. Тому, в період значного похолодання, власникам будинків необхідно щоденно проводити огляд оголовків димоходів. Крім того, суворо дотримуватися строків перевірки та прочищення димових та вентиляційних каналів.

«Ефективної роботи АТ «Криворіжгаз» не завжди достатньо, щоб повністю запобігти трагічним випадкам, які пов’язані з порушеннями при використанні газового обладнання. Необхідно, щоб наші споживачі усвідомили, що дотримання правил безпеки – це передусім запорука збереження їхнього життя та здоров’я. Тому ми неодноразово будемо нагадувати та акцентувати на дотриманні цих правил» - говорить головний інженер АТ «Криворіжгаз» Лілія Кодій.

 

АТ «Криворіжгаз» рекомендує вмикати газові прилади при відчиненій кватирці або встановленому на провітрювання вікні. Перед використанням побутових газових приладів обов'язково перевіряти наявність тяги. А щоб не довелося визначати наявність чадного газу в приміщеннях за відчуттями власного організму, встановіть спеціальний датчик – сигналізатор, який оповістить вас про те, що в приміщенні з'явився чадний газ. Такий сигналізатор газу можна придбати в найближчому 104.ua Клієнтському просторі. Нагадаємо, що таких центрів у нашому місті нараховується чотири, вони розташовані за адресами:

вул. Віталія Матусевича, 2-А,

пр. Поштовий, 19,

вул. Ракітіна, 11,

вул. Володимира Великого, 29-В,

Години роботи – понеділок-п’ятниця з 08.00 до 17.00, без перерви, довідкові телефони 46-26-104 або 067-62-92-104.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: