«Криворіжтепломережа» готує котельні до зими

АКТУАЛЬНО
16.07.19 - 16:33

Комунальне підприємство «Криворіжтепломережа» технічно готове до початку нового опалювального сезону на 60%. Із 75-ти котелень підприємства до роботи повністю готові 44. Із запланованих 10-ти замінено 8 кілометрів теплових мереж.
 

Котельня «Криворіжтепломережі» на території  11-ої міськлікарні раніше працювала в режимі генерації гарячої води та пари. Коли ці послуги стали незатребувані, певний час простояла без діла. Цьогоріч котельню докорінно реконструювали та встановили три нових сучасних котли. Нині об’єкт забезпечуватиме теплом лікарню та прилеглі житлові будинки й адміністративні споруди. Головне завдання в підготовці до нового сезону — максимально заощадити енергоносії, кажуть на підприємстві. 

«Цьогоріч ми модернізуємо наші джерела теплопостачання. Впроваджуємо автоматику, частотні перетворювачі на насосному обладнанні, що дозволяє зменшити витрати та обсяг споживання електроенергії. Це дає можливість зекономити кошти та мінімізувати людське втручання в систему теплопостачання», — зазначив начальник служби котельного господарства та теплових мереж КП «Криворіжтепломережа» Володимир Стеблина.

 

 

Економність та екологічність. З такими завданнями  «Криворіжтепломережа» проводить заміну горілок на сучасні з підвищеним коефіцієнтом корисної дії. Ще один крок до мінімізації витрат — заміна теплових гігантів на кілька сучасних економних котелень.

«Ми плануємо передусім вивести з експлуатації котельню КМК. Це величезний монстр, який взагалі стоїть на території приватного підприємства. Там ускладнений доступ для проведення ремонтних робіт. Замість цієї котельні хочемо побудувати кілька менших», — розповів Володимир Стеблина.

 

 

Такі проекти місто реалізовує у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: