Криворізька «Академія руху» візьме участь у Всеукраїнському фестивалі-премії «Гра»

КОНКУРС
26.06.19 - 15:46

25-ий творчий сезон «академіки» завершили виставою «По той бік кургану». Саме ця робота заявлена на участь у другому Всеукраїнському фестивалі-премії «Гра» в номінації «Краща пластична вистава».

Це чергова спроба «Академії руху» підкорити театральний Олімп. Торік не склалося — цю номінацію скасували. Організатори тоді пояснили — академікам просто ні з ким змагатися. А вже цьогоріч на кращу пластику позмагаються вистави Львівського театру опери та балету, столичного модерн-балету та криворізької Академії руху. «По той бік кургану» - спектакль на основі скіфських оповідей та легенд нашого краю. Унікальний матеріал збирав Олександр Бєльський. Постановка - Сергія Бєльського.

 

 

У порівнянні з прем’єрним показом цієї вистави нинішній склад змінився майже наполовину. Тому для багатьох акторів — це своєрідний виклик та випробування власних сил. Представники журі оцінку виставі поки що не дають. Кажуть, є процедура і її треба витримати. Втім, деякими спостереженнями поділилися залюбки.

«Цей унікальний театр, він несе важливу творчу лінію, якої мало в нашій театральній країні. Це пластична драма, вони працюють у ній дуже натхненно і творчо», — зазначила театральний критик, експерт фестивалю-премії «Гра» Алла Підлужна.

 

 

Імена переможців організатори «Гри» оголосять у листопаді.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: