Криворізька організація "Пошук-Дніпро" передала військові артефакти до шкільного музею

ОСВІТА
22.04.19 - 11:07

Волонтери "Пошук-Дніпро" постійно поповнюють криворізькі музеї військовими артефактами. Днями деякі експонати Другої світової потрапили і до музею КЗШ №60. 
 

Для учениці 11-го класу Олександри Федорінової слова «Друга світова» мають неабияке значення. 

«У цій війні брали участь мої дідусь та бабуся. Тож це для мене дуже важливо, гадаю, я маю знати нашу історію».

 

 

Таке ставлення до історичного минулого є пріоритетним і для викладацького складу школи, в якій вже багато років діє музей бойової слави, створений руками учнів та вчителів. В ньому все, від діорами про визволення міста до листування з визволителями та учасниками бойових дій. 

Тематичні виховні години, зустрічі з ветеранами Другої світової та воїнами АТО, благодійні акції, гуманітарна допомога в зону АТО, плетіння захисних сіток для військових є звичними заходами для школи.

 

 

Дружба з волонтерами "Пошук-Дніпро" має довгу та плідну історію. З 2010-го року пошуковці зустрічаються з учнями та періодично поповнюють шкільний музей новими експонатами.

«Сьогодні до музею школи були передані ППШ, карабіни, особисті речі солдата Вермахту. Всі вони знайдені на полях Софіївського та Криворізького районів під час проведення міні вахт та вахт пам’яті», - розповідає керівник ГО "Пошук-Дніпро" Анатолій Золотарьов.

 

 

З однаковою пильністю військові артефакти розглядали хлопці, дівчата та викладачі. 

«Мені це цікаво, адже такі речі можна побачити тільки на малюнках або в музеях. Тепер я можу роздивитися все й у нашому музеї», - поділилася вчителька історії Наталя Гіренко.

Скоро починається новий пошуковий сезон, а це означає, що криворізькі музеї знову поповняться новими артефактами.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: