Криворізька спортсменка Марія Полторак стала двічі абсолютною чемпіонкою в бразильскому джиу-джитсу за версією UNC

СПОРТ
13.10.21 - 11:23

У Києві відбулися визначні події в бразильському джиу-джитсу. Атлети з різних куточків України та світу виборювали перші в історії чемпіонату UNC чемпіонські пояси. У фіналі серії Ukraine National Challenge криворізька спортсменка Марія Полторак виборола одразу два пояси абсолютного чемпіона, - повідомляє пресслужба Української федерації бразильского джиу-джитсу.

Минулими вихідними на спортивній арені Gymmaxx атлети з усієї України, а також із Ізраїлю, Казахстану, Азербайджану, Словакії, Чілі, Грузії, Кіпру, Німеччини, Молдови, Ливану, Бразилії змагалися за нагороди українського етапу чемпіонату світу Abu-Dhabi Jiu-Jitsu Pro та 1000 балів до світового рейтингу серед джитсерів.

 

Усього спортсмени розіграли 110 комплектів нагород, зокрема, майже півсотні поясів – чемпіонів та абсолютних чемпіонів.

 

Однією з перших отримала два пояси абсолютного чемпіона в категоріях Gi (в кімоно) та No-Gi (без кімоно)  Марія Полторак із Кривого Рогу. 

 

“Я багато часу приділяю тренуванням. Саме це, а також цілеспрямованість і воля до перемоги допомогли мені здобути ці нагороди. Найважчою з усіх стала фінальна. У мене була дуже сильна суперниця, я довгий час їй програвала, а у 2021 почала вигравати”, – сказала Марія Полторак. 

“Результати сезону 2020-2021 років нас дуже порадували. Професіоналізм спортсменів зростає з кожним чемпіонатом, і щоб відзначити його, ми власне і вирішили створити таку нагороду, як пояс чемпіона. Думаю, ми все зробили правильно – джитсери дуже наполегливо виборювали нагороди, щоб отримати пояс чемпіона”, – зазначив президент Всеукраїнської федерації бразильского джиу-джитсу Георгій Лаговський.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: