Криворізька жонглерка Катерина Нікіфорова вразила суддів на шоу "В Італії є таланти". Відео

КУЛЬТУРА
23.02.21 - 12:01

Жонглерка родом із Кривого Рогу Катерина Нікіфорова стала учасницею проєкту "В Італії є таланти". Свій номер з м'ячами дівчина присвятила знаменитому італійському жонглерові, акробату початку ХХ століття Енріко Растеллі.

Після виступу глядачі аплодували їй стоячи, а судді сказали чотири "так", що дало можливість артистці виступити у наступному турі.

 

Своїми враженнями від проєкту Катерина поділилася з журналістами КП.

 

 - Я просто опублікувала відео зі своїм новим номером на YouTube. Продюсери проєкту побачили цей ролик, і їм дуже сподобалося. Мені написали і запропонували взяти участь у шоу. Я ніколи не виступала в Італії, тож було цікаво попрацювати на італійську публіку. І я погодилася.

- Як вам участь у проєкті? Які враження залишилися?

- Якщо чесно, мені все сподобалося. Публіка була настільки теплою, що вперше в житті у мене не було такого сильного хвилювання, як зазвичай. Просто виходиш і розчиняєшся з музикою, реквізитом. Просто насолоджуєшся тим, що робиш. В Італії у мене не було жодного стресу, напруги. Італійці все роблять якісно - вони дають тобі підготуватися до виходу на сцену, не нагнітають паніку. Все спокійно, розслаблено, як люблять італійці.

- А відчувалася конкуренція?

- Ні. Італійці трохи інші люди. Вони підтримують усіх учасників, навіть ті ж артисти. Вони радіють будь-якій твоїй перемозі. Неважливо, звідки ти. Вони завжди підходять, спілкуються, знайомляться. 

- Знаєте італійську?

- Вчу, мені дуже подобається ця мова. Коли я дізналася, що буду брати там участь, намагалася трохи підучити мову, щоб розуміти, розмовляти з ними і відповідати на якісь прості запитання. Я трохи підготувалася.

- Чи стало у вас більше пропозицій роботи після того, як вийшов ефір з вашою участю?

- Збільшилася кількість фоловерів у мережах. Але пропозицій, на жаль, немає, адже зараз не найкраща ситуація в Європі. Поки що ніхто не хоче брати на роботу артистів.

 - Ви родом із Кривого Рогу. А де зараз живете?

- На даний момент, у Німеччині. А так - скрізь (сміється). У мене немає постійного місця проживання, тому що мене запрошують працювати в різні країни, іноді на рік або два. Кілька років тому з друзями працювали за контрактом у Цирку du Soleil у Латинській Америці. А потім повернулися назад в Україну. Встигли попрацювати в 3D-шоу "Казка", що проходило на ВДНГ, де режисером-постановником був Костя Томільченко.

- І як довго гастролюєте по різних країнах?

- Десять років (посміхається). Вже була в Північній, Центральній, Південній Америці, Європі, Росії, Азії, Казахстані, навіть у Тайвані.

- Але якщо ви перебуваєте в Німеччині, значить, у вас там є робота?

- Була, але поки ми чекаємо, коли нам дозволять працювати. Все тільки продовжують локдаун. Всі сподіваються, що ми попрацюємо в цьому році. За контрактом, ми повинні були починати працювати торік у жовтні, але поки так і не почали.

- А ви ніколи не намагалися потрапити в українські телешоу, адже у нас більше п'яти років йшов проєкт "Україна має талант"?

- Якщо чесно, мені писали продюсери з шоу "Україна має талант". Ми вели перемовини, я дуже хотіла взяти участь. Але потім людина, з якою я листувалася, пропала. Зазвичай мені самій пишуть, пропонують взяти участь у проєкті.

- У вас українське громадянство. Міняти не плануєте?

- Я українка, з нашим паспортом (посміхається). Немає сенсу отримувати паспорт в якійсь іншій країні. Я постійно кудись їду, не знаю, де буду завтра або за рік. Поки не планую міняти громадянство.

- Ваші рідні в Україні живуть? Дивились шоу?

- У Кривому Розі. Вони мною пишаються, скидають відео всім родичам, переживають за мене.

- Ви востаннє були вдома ще до карантину?

- Приїжджала в серпні. У перервах між контрактами живу в Україні, їду, а потім назад.

- Як давно займаєтеся жонглюванням? З дитинства?

- Ні. У 16 років я вступила до Київської циркової академії естрадно-циркового мистецтва. З того моменту я почала займатися жонглюванням. А до цього просто ходила в циркову студію у себе в місті. Займалася з кільцем, але не жонглюванням.

 

Відео виступу криворожанки на шоу - нижче.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: