Криворізькі ГЗК використають осади стічних вод для рекультивації земель та пилопридушення

ЕКОЛОГІЯ
28.01.20 - 16:49

Міською екологічною програмою (п.3.28) передбачене використання промисловими підприємствами Кривого Рогу осадів стічних вод каналізаційних очисних споруд для рекультивації земель та заходів з пилопридушення, - інформує міське управління екології.

У 2018 році ПівдГЗК на хвостосховищі провів промислові дослідження впровадження «зелених» технологій пилопригнічення з використанням осадів стічних вод.

 

Для проведення досліджень обрали 2 ділянки загальною площею 2 га. На одній проводили дослідження з фіторекультивації з використанням осадів, на другій - використання пилозв’язного реагенту, водного торфу.

 

Ці дослідження показали ефективність фіторекультивації, тому на комбінаті запланували їх продовжити і в 2020 році.

 

ПівнГЗК запланував протягом 2020 року озеленення фітоценозами пилуючих поверхонь хвостосховища шляхом висадки курая іберійського:

- на площі 0,5 га - з використанням осадів стічних вод;

- на площі 1,5 га - з використанням інших добрив.

 

Застосування у 2020 році осадів стічних вод запланували й на ЦГЗК. 

 

Проведені на підприємствах дослідження підтверджують ефективність використання осадів стічних вод з міських очисних споруд КП «Кривбасводоканал» при реалізації заходів з пилопридушення.

 

До слова, протягом 2019 року в Кривому Розі висадили 5,1 тисячі дерев, у тому числі промислові підприємства - 3,5 тисячі дерев.
- ПРАТ «ЦГЗК» - 1050 дерев;
- ПРАТ «ІНГЗК»- 480 дерев та 80 кущів;
- ПАТ «Кривбасзалізрудком» - 100 дерев та 100 кущів.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: