Криворізькі медики вивчають досвід реабілітації хворих у Верхньодніпровську

ЗДОРОВ'Я
19.03.19 - 9:19

Днями делегація криворізьких медиків побувала в спеціалізованому лікувально-оздоровчому санаторії "Славутич" імені Бориса Пашковського. Мета поїздки, організованої міським управління охорони здоров’я, — налагодження співпраці лікарів у питаннях реабілітації пацієнтів із профзахворюваннями, серцево-судинними патологіями та після травм.

Криворізькі медики зазначають, у промисловому місті люди хворіють часто. Багато працівників підприємств мають профзахворювання, чимало травмуються. Аби повернутися до роботи та нормального ритму життя після лікування, потрібен час. Тож медична допомога не може бути повноцінною без можливості реабілітації пацієнтів в умовах спеціалізованих оздоровчих закладів. Один із таких — санаторій «Славутич». Він розташований у парковій зоні на березі Дніпра, поблизу Верхньодніпровська. Заклад відвідали провідні спеціалісти та керівники криворізьких лікарень.

«Наша мета — взяти якомога більше знань та інформації, аби надалі покращувати роботу в нашому місті. Те ж завдання озвучив наш мер. Ініціатива була двосторонньою від представників санаторію, особливо від головного лікаря», — розповідає начальник міського управління охорони здоров’я Костянтин Мурашко.

 

 

Санаторій «Славутич» майже сорок років був обласним кардіологічним, а згодом і українським оздоровчим закладом. В останні роки, після ремонтів та оновлення потужностей, тут розширили напрямки реабілітації.

«Якісно та кількісно збільшилася апаратна фізіотерапія, збудовано новий басейн, наші спеціалісти засвоїли нові методики реабілітації пацієнтів, які перенесли гострий інфаркт міокарда, інсульт. У нас є умови для пацієнтів після операції на суглобах, для вагітних жінок після оперативного втручання», — розповідає головний лікар санаторію «Славутич», заслужений лікар України Ігор Пашковський.

 

 

Піклуються тут про комфорт і відпочинок пацієнтів. У санаторії — п’ятиразове дієтичне харчування із системою попереднього замовлення. Криворізькі лікарі кажуть — побаченим задоволені. Наші спеціалісти вже висловили готовність до співпраці з керівництвом санаторію та Фондом соціального страхування.

«З огляду на те, що 16-та лікарня є базою для лікування неврологічних та гастроентерологічних хвороб, я з радістю дізнався, що ці всі нозології наявні тут для лікування. Тож я сподіваюся, що наша співпраця буде продуктивною», — підсумував головний лікар 16-ої міськлікарні Ігор Криштопа.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: