Криворізькі "роксолани" на турецькій землі. Збірна України з реґбі-7 - у новому фотосеті

СОЦІУМ
25.03.19 - 11:54

Олімпійська збірна України з реґбі-7, до складу якої входять двоє криворізьких дівчат, провела навчальний збір у Туреччині. До складу жіночої збірної з реґбі-7 входять криворізькі спортсменки Анастасія Бардика та Катерина Ткаченко.

Красуні-спортсменки раз по раз тішать шанувальників ефектними фотосетами. 

Нещодавно вони опублікували фотосесію у джинсовому одязі, а на День святого Валентина дівчата записали святкове відео – привітання для всіх закоханих.

 

Цього разу, перебуваючи на турецькій землі, україночки постали в образі Роксолани.

 

"Наша національна збірна України перебуває на навчальних зборах у Туреччині, - написали регбістки, - ця країна має свою історію. Це була дивовижна та могутня імперія, яка мала своїх правителів, і однією з них була тендітна, ніжна та водночас надзвичайно сильна Роксолана (Анастасія Гаврилівна Лісовська (1506-1562) - перша і єдина жінка, що мала титул в гаремі султана Сулеймана. Історія цієї українки сповнена легендами, за її біографією було знято кілька фільмів і серіалів. Заради неї Сулейман Великий розпустив свій гарем, а на останньому прийомі в палаці Роксолана з'явилася з відкритим обличчям. Вона займалася благодійністю, допомагала султану керувати величезною Османською імперією. Турки називали її Хюррем, що в перекладі означало «радісна, весела». Саме завдяки стійкому характеру і оптимізму, проста дівчина Настя змогла вижити в полоні і завоювати любов правителя. Ми пам’ятаємо цю історію, бо українська краса - це сила".

 

Спортивними перемогами та яскравими фотосетами дівчата популяризують свій улюблений вид спорту.

 

Фото - зі сторінки збірної у Фейсбук.

 

 

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: