Криворізькі заробітчани можуть отримати субсидію за умови офіційного працевлаштування

СОЦІУМ
10.01.19 - 11:05

Родини криворіжців, які працюють за кордоном, можуть претендувати на субсидії за умови офіційного працевлаштування або сплати єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду.   

Як коментують у департамент соціальної політики виконкому міськради, сам факт перебування особи за кордоном не впливає на право призначення житлової субсидії.

 

Претендувати на допомогу від держави можуть особи, що працюють у країнах, з якими Україна уклала договір у галузі соціального забезпечення.

 

Житлова субсидія призначається на загальних підставах, якщо особа, перебуваючи за кордоном, отримує в Україні пенсію чи інші офіційні доходи: стипендія, допомога при народженні дитини тощо.

Громадянин, який перебуває за кордоном на лікуванні, навчанні чи у відрядженні теж може розраховувати на субсидію. 

 

За рішенням районної комісії, субсидія може бути призначена, якщо особа, перебуваючи за кордоном:

- надає соціальні послуги, 
- перебуває у місцях позбавлення волі, 
- знаходиться у складних життєвих обставинах, викликаних тривалою хворобою, і має підтвердження лікаря, 
- є алко- або наркозалежною, що підтверджується довідкою від лікаря;
- документально може підтвердити набуття страхового стажу в інших країнах. З переліком необхідних документів можна ознайомитись на сайті Мінсоцполітики України. 

 

Субсидія не призначається працездатним особам, в яких дохід менший ніж мінімальна зарплата або взагалі відсутній на території Україні. Також допомога від держави не призначається особам, які не сплачують єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: