Криворізькі жінки безкоштовно плетуть вовняні речі для недоношених діток. Долучайтесь!

БЛАГОДІЙНІСТЬ
03.12.20 - 10:34

У Кривому Розі розпочав роботу "Клуб 28 петель". Тут жінки безкоштовно, на волонтерських засадах, плетуть вовняні речі для передчасно народжених дітей (шапочки, шкарпетки, пледи і жилетки), щоб потім передати їх до перинатального центру.

"Ці речі - життєво необхідні, вони прискорюють процес виходжування недоношених малюків, - вважає координаторка клубу Тетяна Куц. - Із перших хвилин появи на світ передчасно народжених дітей треба дбати про збереження їхнього тепла. Адже маленький організм повинен витрачати свою енергію на зростання і швидкий розвиток, а не на зігрівання. У таких малюків не до кінця сформована система кровообігу, не налагоджений теплообмін, і навіть у кювезах вони дуже мерзнуть".

 

Криворожанки різного віку і різних професій зібралися разом для втілення корисної ініціативи. Розібравши нитки, вони одразу почали плести дитячі речі і навчати одна одну секретів, як виплести спицями чи гачком п'яточки, пледи, іграшки.

 

"Якщо ви не вмієте плести, то все одно можете стати частиною цього проєкту: розповісти про нього іншим, подарувати 100% вовняні нитки чи поставити на роботі кошик і збирати нитки для «Клубу 28 петель". Майстрині, об'єднуйтеся для шляхетної справи! Ви подаруєте частинку свого тепла і душі крихітним діткам!" - закликають організатори. 

 

16 грудня о 12.00 членкині клубу зустрічаються на вул. Павла Глазового, 41А з гачком № 3 та спицями №3. 0963742440 (координаторка клубу Тетяна Куц).

 

 

Фото із соцмереж. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: