Криворізького героя, генерала Олександра Радієвського посмертно нагородили почесною відзнакою «За вільну Луганщину» 

ПАМ'ЯТЬ
06.02.19 - 11:14

Нашого земляка, генерал-майора Олександра Радієвського, нагороджено почесною відзнакою «За вільну Луганщину», посмертно.

 Про це повідомила журналіст ТРК «Рудана» Вікторія Сімкіна.

«Першого червня 2018 року ГО «Орден» заснувала почесну відзнаку «За вільну Луганщину». І першою людиною, кого хлопці вважали за потрібне нагородити, став наш земляк — криворіжець, генерал-майор Олександр Радієвський. Посмертно», - розповіла наша колега.

 

 

Олександр Радієвський був командиром військової частини 3011 Центрального оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії. Під час спецоперацій зі звільнення Миколаївки, Семенівки та Слов’янська він особисто керував діями бійців зі знищення ворожих блокпостів.

 

 

23 липня 2014 року під час спецоперації зі звільнення Лисичанська, Олександр Радієвський разом із бійцями потрапив у засідку на мосту. У бою з проросійськими бандитськими угрупованнями генерал-майор загинув.

 

 

За добу після жахливої звістки про загибель визволителя, активісти Сєвєродонецька ініціювали перейменування площі Радянської на честь полковника Радієвського.

У Кривому Розі погруддя криворізького героя встановлене на території військової частини 3011 НГУ. На його честь у місті названо вулицю.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: