Криворізьких електромонтерів, токарів, слюсарів, перукарів запрошують на конкурс WorldSkills UKRAINE

КОНКУРС
15.09.21 - 10:26

Молодь Кривого Рогу запрошують позмагатися на конкурсі професійної майстерності WorldSkills UKRAINE. Свої вміння можуть продемонструвати зварювальники, електромонтери, токарі, слюсарі, перукарі, модельєри та інші фахівці віком від 18 до 25 років.

Відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу відбудеться 20-22 жовтня у Кривому Розі та Дніпрі, - повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

 

Всеукраїнські змагання – частина міжнародного конкурсу WorldSkills INTERNATIONAL. Це свого роду Олімпійські ігри для молодих робітників та фахівців, зазначили на брифінгу в облдержадміністрації. Тож кращі з кращих представлятимуть країну на міжнародному конкурсі.

 

«Це видовищні змагання. Учасники демонструватимуть практичні навички. Покажуть, наскільки вони вправні. Наприклад, конкурсантам у категорії «Технологія моди» запропонують створити ділову сукню», – розповіла начальниця управління науки, вищої та професійно-технічної освіти ДніпроОДА Любов Кравченко. 

 

На змаганнях визначатимуть переможців з 10  професійних компетенцій: технологія моди, перукарське мистецтво, мехатроніка, обслуговування важкої техніки, зварювальні, токарні, електромонтажні, слюсарні роботи, експлуатація та обслуговування залізничного транспорту, підйом та транспортування вантажів. 

 

Вік учасників – від 18 до 22 років, у мехатроніці – до 25.

 

Також цьогоріч до всеукраїнських змагань вперше зможуть приєднатися і школярі 12-14 років. Спробують свої сили в категоріях: мехатроніка, мережеве та системне адміністрування, кібербезпека, робототехніка та веб-розробка.

 

Заявки на конкурс прийматимуть до 20 вересня. 

 

Деталі – на сайті або за телефоном: 097 231 80 59.

 

  Фото з сайту WorldSkills UKRAINE

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»