Криворізьких гвардійців привітали з 30-ю річницею створення 21-ї бригади

ПОДІЯ
30.12.21 - 14:08

Керівництво міста та командування військової частини 3011 привітали військовослужбовців із 30-ю річницею з дня створення 21-ї окремої бригади охорони громадського порядку імені Петра Калнишевського Національної гвардії України.

Вітаючи гвардійців, перший заступник міського голови Євген Удод сказав: «Особовий склад вашої частини завжди був прикладом високого професіоналізму, витримки, патріотизму, мужності й героїзму. Місто завжди спрямовувало зусилля на вирішення важливих проблем і потреб військових. У цьому році з міського бюджету для потреб частини виділено 750 тис грн на придбання легкового автомобіля спеціалізованого призначення та матеріалів для створення тренувального майданчика. Ми будемо й надалі вирішувати питання, які стосуються підтримки на належному рівні вашої військової частини, умов проживання та несення служби військовослужбовцями. Також, криворіжці завжди пам’ятатимуть земляків, які віддали своє життя за рідну землю. І запевняю – місто допомагало й буде допомагати воїнам і ветеранам усіх поколінь та їхнім родинам. Ніхто не залишиться без підтримки».

 

У ході реалізації Комплексної програми підтримки учасників АТО та ООС, членів їхніх сімей, протягом 2014-2020 років з міського бюджету виділено понад 219 млн грн. У 2021 році на соціальну підтримку цих категорій у міському бюджеті передбачено 46,5 млн грн, в тому числі, на виплату матеріальної допомоги, харчування дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, надання медичних послуг та ін.

 

Протягом року виплачується одноразова матеріальна допомога учасникам бойових дій АТО/ООС по 5000 грн.

Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, перебуваючи у Кривому Розі, подякувала криворіжцям за те, що влада і громада багато роблять для соціальної підтримки та реабілітації військовослужбовців.

 

Командир 21-ї окремої бригади полковник Володимир Бєлоусов, вітаючи бійців, зазначив: «Сьогодні, в умовах військової агресії, національні гвардійці-контрактники гідно виконують бойові завдання у зоні ООС. Сумлінно, з почуттям високої відповідальності ми виконуємо також завдання на міських маршрутах патрулювання, під час спортивних, культурних та інших масових заходів, які проводять у нашому місті».

 

Євген Удод разом з військовослужбовцями вшанував пам'ять героїв–криворіжців, які загинули на Донбасі, та поклав квіти до підніжжя пам’ятника генерал-майору Олександру Радієвському.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: