Криворізьким вихователям та керівникам гуртків збільшили зарплату на 10%

ОСВІТА
27.01.20 - 11:17

Вихователям дитсадків та працівникам позашкільних закладів Кривого Рогу збільшили зарплату на 10 %. Таке рішення прийняв міський голова Юрій Вілкул та підтримали депутати, – повідомляє міське управління преси та внутрішньої політики.

Державна освітня субвенція на заробітну плату вчителів шкіл не враховує всіх потреб. Тому не перший рік у Кривому Розі з міського бюджету виділяють додаткові кошти для того, щоб забезпечити повну оплату праці педагогів.

 

«Проблемою залишається, як і торік, недостатність обсягів державної субвенції на галузь освіти. Щоб забезпечити 100 % виплату зарплати педагогічним працівникам, не вистачає 51 мільйона гривень. Вирішення цього вкрай важливого питання бере на себе місто. На покриття дефіциту державних коштів на заробітну плату місто спрямовує додаткове фінансування на оздоровлення педагогів, 20 % доплати за престижність праці вчителя, за тимчасову заміну відсутніх працівників та поділ класів на групи. Крім цього, вперше з нового року з’явилась нова ставка керівників гуртків спортивного профілю у школах», - зазначила директорка департаменту освіти і науки Тетяна Кріпак.

 

У Кривому Розі працюють 385 навчальних закладів, з них 334 – комунальні. На криворізькій освітній ниві працюють понад 13 тисяч педагогічних працівників. 

 

«Особливу увагу місто приділяє системній роботі з популяризації спорту. Для відкриття та облаштування спортивних секцій у 134-х закладах освіти та дитячо-юнацьких спортивних школах з міського бюджету у 2020-му році передбачено 14 мільйонів гривень.

 

Також, з січня збільшили до 70% заробітну плату тренерам ДЮСШ», - зауважила Кріпак.

 

Довідково. У міському бюджеті – 2020 пріоритетною залишається соціально-культурна галузь. На утримання та розвиток освіти передбачені понад 2,9 мільярда гривень.

 

Фото управління преси та внутрішньої політики.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: