Криворізьким журналістам і блогерам вручили премію імені Володимира Гончара

СОЦІУМ
05.05.21 - 17:12

У Кривому Розі найкращим медійникам роздали журналістсько-блогерську премію імені Володимира Гончара - відзнаку пам'яті відомого на Криворіжжі журналіста, редактора, громадського діяча, телеведучого ТРК "Рудана".

"Засновники премії мають на меті відзначення вартих суспільної уваги журналістських і блогерських матеріалів за рік та, звісно ж, ушанування пам'яті Володимира Гончара", - коментує журналістка, головна редакторка медіаплатформи "Експерт КР", вдова Володимира Ольга Гончар-Хвостова.

 

Як ми писали, уперше цю премію вручили у 2019 році. На жаль, через карантинні обмеження, 2020-го року церемонію не проводили зовсім, а цьогоріч її вирішили провести в режимі онлайн.

 

Обирало переможців конкурсу журі з трьох людей, добре відомих у медіапросторі нашого міста: досвідченого журналіста, засновника газети "Криворожские ведомости" Олега Павлова, колишньої головної редакторки "Червоного гірника" Ольги Калинюк та відеографа Максима Глазкова.

 

Премії третього ступеня (а також сертифікати на 50% знижку на тижневий тур) отримали Денис Шабанін за блог на сайті UA та журналістка сайту 0564 Світлана Романенко за свій цикл матеріалів "Ти можеш все!"

 

Світлана Романенко була ідейною натхненницею та реалізаторкою проєкту:

"Проєкт спрямований на підтримку сільської молоді, яка на 30-му році незалежності України й досі цурається рідної мови, не впевнена у власних силах. Ми задумали і реалізували його за допомогою друзів, активістів, музикантів і журналістів. Ми привезли у село Вільне Криворізького району авторитетних і відомих людей, музикантів, які спілкуються українською і будують успішне майбуття в своїй країні. Я дякую усім за підтримку та лауреатство у цій премії".

 

Відзнаку другого ступеня вручили журналістці сайту 0564 Тетяні Якушевській за матеріал "Проєкт на півтора мільйона" - про ініціативу криворізької волонтерки Юліани Березуцької, яка допомагала 2-ій дитячій лікарні.

Премію першого ступеня отримав відомий журналіст, видавець і письменник Володимир Стецюк за цикл публікацій у газеті "Український час" про Костя Пестушка, отамана Степового-Блакитного.  

 

"Дякую за премію, вітаю всіх і сподіваюсь, що ми скоро зустрінемось на відкритті пам'ятника Пестушку. Це буде перший у нашому регіоні пам'ятник захиснику української незалежності. Усіх запрошую на цю знакову подію 15 травня о 13.00 до парку Будівельників (зупинка "Перша дільниця"). До речі, ще триває збір коштів на монумент, тож кожен охочий зможе стати учасником цієї події. Дякую, що звернули увагу на мої статті, вони присвячені 100-річчю від загибелі Костя - нашого героїчного земляка. Це перший крок, який змінить хибну систему координат, коли по всій країні стояли пам'ятники катам", - зазначив Володимир Стецюк.

 

Детальніше про зведення пам'ятника Головному отаману Холодного Яру ми писали тут.

 

Довідково. Володимир Гончар (1973-2014) - журналіст, громадський діяч, фотограф. Народився 2 травня 1973 року в Кривому Розі. Закінчив інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Працював на ТРК "Рудана" від перших днів її роботи. Автор і ведучий телепроєкту "Інспекція По...", проєктів "Я - постать", "Прес-поліс" та інших, автор ідеї програми "Книжкова полиця". Редактор кількох криворізьких тижневиків. Депутат Криворізької міської ради у 2005-2010 роках. Активний учасник Революції Гідності. Автор фоторепортажів про події в Кривому Розі.

 

Премію для журналістів та блоґерів Кривого Рогу заснували родина Гончарів та ГО "Об'єднання відповідальних громадян", щоб активізувати журналістське й громадське життя нашого міста.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: