Криворізький хокей потребує інвестицій і майстрів: президент ФХУ відвідав Дніпропетровщину

СПОРТ
14.03.20 - 9:24

Президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін здійснив робочу поїздку до Дніпропетровської області та провів зустріч з керівництвом ДніпроОДА, - повідомляє ФХУ.

Мова йшла про розширення співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування в регіонах задля розбудови і ремонту хокейної інфраструктури, збільшення фінансування існуючих та виділення коштів для створення нових ДЮСШ, створення команд майстрів для участі у чемпіонаті України.

 

Це пріоритети діяльності ФХУ в 2020 році. Для виконання цієї мети Анатолій Брезвін планує зустрітися з очільниками областей і міст, в яких існує хокейне життя, які мають потенціал щодо будівництва льодових арен, створення дитячих хокейних шкіл та професіональних команд.

 

Серед таких міст і Кривий Ріг. Першим  регіоном, в який Брезвін здійснив поїздку, стала Дніпропетровська область.

 

Президент Федерації хокею наголосив, що останнім часом значно зросла кількість дітлахів, які відвідують дніпровську та криворізьку ДЮСШ, а їхнє фінансування залишається на тому ж рівні, що є вкрай недостатнім.

 

За словами Брезвіна, гравці, які могли б гідно представляти Дніпропетровщину на всеукраїнських змаганнях, не мають перспектив кар'єрного зростання і підвищення власної майстерності, оскільки ні в Дніпрі, ні в Кривому Розі немає команди майстрів, тому вихованці хокейних шкіл вимушені залишати межі Дніпропетровької області, від'їзжаючи в інші міста і навіть за кордон. 

 

Співрозмовники дійшли згоди про можливості й необхідність залучення інвестицій для фінансування цього виду спорту і, в подальшому, створення команди майстрів з хокею.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: