Криворізький конкурс проєктів «Громадський бюджет» відзначає 5-річний ювілей

СОЦІУМ
13.04.21 - 14:10

Криворізький муніципальний конкурс проєктів «Громадський бюджет» відзначає 5-річний ювілей. За цей час проведено шість конкурсів, втілено в життя вже понад 300 проєктів майже на 117 млн грн.

 Зараз триває реалізація 57 проєктів-переможців конкурсу «Громадський бюджет-2021», а також продовжують втілювати ідеї переможців «ГБ-2020», термін відкриття яких змістився через пандемію.

 

Міський голова Костянтин Павлов підкреслив: «Я переконаний, що Кривий Ріг - спільний дім для всіх криворіжців. І конкурс «Громадський бюджет» - це інструмент, за допомогою якого кожен житель і всі ми разом можемо зробити цей будинок кращим, затишнішим. Вже втілено понад 300 проєктів. Впевнений, зробимо набагато більше. Я по-справжньому пишаюся тим, що криворіжці - такі ініціативні та небайдужі до рідного міста, пропонують шляхи і разом з нами роблять конкретні кроки для поліпшення Кривбасу. Я відкритий до креативу, інновацій, готовий їх підтримувати і переконаний, що всі цікаві та корисні проєкти будуть успішно реалізовані!»

 

За п’ять років конкурс удосконалювався, трансформувався та набирав обертів. Наймасштабніші зміни відбулися під час проведення конкурсу «Громадський бюджет-2018». Місто приєдналося до електронної платформи «Громадський проєкт», розробка та провадження якої реалізовувалася USAID та SocialBoost. Це забезпечило прозорість проведення конкурсу, точність результатів голосування, звело нанівець можливість задвоювання голосів при підрахунку, дало можливість забезпечити прозорий моніторинг конкурсу на всіх етапах його проведення (поданні проєктів, оцінці експертами, голосуванні, реалізації).

 

Від проєкту до проєкту вдосконалювалися теми проєктів. У цьому аспекті визначальним став 2020, який було оголошено роком молодіжних проєктів. Вони не передбачають внесення обов’язкового співфінансування автором та подаються криворіжцями віком від 18 до 35 років.

 

Акцент ГБ-2021 – соціальні ініціативи. Збережені всі попередні групи проєктів та введено нову – соціальні, автором якої є особа з пільгової категорії населення.

 

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: