Криворізький університет третього віку — на екскурсії Південного ГЗК

ОСВІТА
03.04.19 - 14:44

Університет третього віку — це міжнародний рух, мета якого навчати і стимулювати літніх людей. Приєднався до цього проекту і Кривий Ріг. Завдяки підтримці міської влади, люди мають можливість розширити свій світогляд та здобути нові знання.

Психологи стверджують, людина почувається молодою, поки отримує нові знання. Тож вчитися ніколи не пізно. Уже третій сезон у Кривому Розі працює університет третього віку. Кількість його студентів постійно збільшується.

 

Слухачі курсів — люди віком від 55-ти років. Навчаються комп’ютерної грамотності, відвідують лекції з правознавства, історії міста та краю, православної етики.

«З великим задоволенням йдуть, хочуть навчатися та освоїти щось нове. З цікавістю займаються арт-терапією. Приходять до терцентру на заняття. Відвідують хор, гуртки літературний та вжиткового мистецтва», — розповідає співробітник Інгулецького територіального центру Олена Полошко.

 

Цього разу в освітній програмі — екскурсія «Кривий Ріг гірничорудний». Студенти відвідали головні індустріальні пам’ятки Південного ГЗК та музей гірничої техніки під відкритим небом.

«Відбувається обмін інформацією, адже студенти розповідають нам, як усе було раніше. Ми можемо використати цю інформацію надалі для музею та туризму», — ділиться екскурсовод Марія Головань.

 

 

Студенти, які відвідали екскурсію, прожили життя в Інгулецькому районі та працювали на його підприємствах. Але сьогодні змогли відкрити для себе багато нового.

«Це дуже цікаво. Я вперше тут, хоча мешкаю на мікрорайоні Південного ГЗК уже понад 30 років. Музей чудовий, хотіла тут побувати та все часу не вистачало», — розповідають літні студентки університету.

 

 

 

Криворізький університет третього віку - вже відомий у місті проект. Його започаткував нардеп Костянтин Павлов. Студенти вже незабаром завершать навчальний курс та отримають дипломи. Наступний сезон навчання розпочнеться у вересні.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: