Криворізький ветеран АТО Василь Стуженко представлятиме Україну на Іграх воїнів у США

ВІЙСЬКОВІ
31.05.21 - 14:22

Криворізький ветеран Збройних сил України Василь Стуженко увійшов до складу національної збірної України, відібраної на Ігри воїнів (Warrior Games), які восени відбудуться в США.

Щойно склад національної збірної оголосили у прямій трансляції Міністерства у справах ветеранів. Серед 40 членів збірної - криворіжець, воїн 40-го батальйону "Кривбас" Василь Стуженко. У США він змагатиметься у стрільбі з лука, плаванні та кульовій стрільбі.

 

Як ми писали, криворізькі ветерани бойових дій уперше взяли участь у відборі на міжнародні ігри Warrior Games, який тривав у столиці з 14 по 16 травня. Наші нескорені земляки привезли з Києва 13 нагород. Василь Стуженко завоював тоді срібну медаль у стрільбі з лука та бронзову з плавання. 

 

Учасників новоствореної збірної привітав тренер команди Сергій Конюшок, міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна. Серед переможців відбору - 5 жінок (10% від складу команди). Сергій Конюшок нагадав ветеранам, що відтепер їм необхідно укласти індивідувальні договори, і лише тоді вони стануть повноцінними учасниками української команди.

 

Загалом у національних змаганнях брали участь 243 ветерани, які мають бойові поранення, контузії або захворювання, пов’язані з захистом Батьківщини.

 

Криворіжець Василь Стуженко тепер має путівку до США (Warrior Games), а також - до Нідерландів (Ігри Нескорених). Наш земляк втратив руку і ногу в боях під Іловайськом, отримав важку черепно-мозкову травму, переніс безліч операцій, але не скорився долі. Василь Стуженко - учасник численних спортивних змагань, заходів для військових і стрибків із парашутом. 

 

Як ми писали, Warrior Games – це адаптивні змагання для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки. Міністерство оборони США організовує цей захід вже восьмий рік поспіль. Україна відтепер теж братиме у них участь. Уболіваймо за наших!

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: