Кривий Ріг отримав почесне звання "Європейського міста спорту - 2020"

СПОРТ
06.11.19 - 9:22

Кривий Ріг отримав почесне звання "Європейського міста спорту - 2020". Про це після відвідин Кривого Рогу повідомили у Федерації європейських столиць та міст спорту ACES Europe - некомерційній структурі, розташованій у Брюсселі, Бельгія.

Як ми повідомляли, наше місто змагалось за титул Європейської столиці спорту - 2023. 

 

14-15 жовтня експерти Федерації уважно вивчали спортивну інфраструктуру та досягнення наших спортсменів. 

 

Федерація високо оцінила спортивні успіхи та досвід Кривого Рогу і в підсумку повідомила, що Кривий Ріг - гідний статусу Європейського міста спорту 2020.

 

У листі Федерації до міського голови Юрія Вілкула йдеться: «Ми маємо честь  оголосити Кривий Ріг Європейським містом спорту 2020 року. Вітаємо з нагородою, адже місто справді є гарним прикладом загальнодоступного спорту як засобу для поліпшення здоровя, інтеграції, освіти та поваги до людей, які  є головними цілями ACES Europe. Ви розробили зразкову спортивну політику з першокласними умовами, програмами та заходами».  

 

10 грудня у Європейському парламенті  в Брюсселі відбудеться церемонія нагородження ACES Europe.

 

Участь у ній візьмуть  члени Європейського парламенту,  міністри, міські голови та представники різних органів влади.  

 

"Відтепер, ваше місто - бажаний гість ACES Europe. Ми створили нову категорію нагород  "Європейське місто спорту", це значить, що найкраще нагороджене місто у 2020 році буде визнане зразковим у розвитку спортивної галузі", - йдеться у листі. 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: