Кривий Ріг почав підготовку до наступного опалювального сезону. Криворіжці заборгували за тепло понад 800 млн. грн.

АКТУАЛЬНО
07.02.19 - 11:13

Отримання теплопостачальними підприємствами лімітів на газ у лютому і березні безпосередньо залежить від проплат споживачів, - пояснив заступник мера з ЖКГ Олександр Катриченко.

Опалювальний сезон у Кривому Розі триває у плановому режимі, всі об'єкти справно працюють. Ряд відключень, які траплялися, виникали на об'єктах державного підприємства «Теплоцентраль», що підкоряється Фонду держмайна. В оперативному порядку проводилися роботи, і подача теплоносія в будинки містян була відновлена ​​в максимально короткі терміни.

 

На черговому штабі з підготовки до зими заступник мера Олександр Катриченко підкреслив: «Для того, щоб отримати ліміти на газ в лютому - березні, теплопостачальним підприємствам - комунальної «Тепломережі» і державної «Теплоцентралі» необхідно виконати зобов'язання з оплати за спожиті енергоресурси за попередній період. Але тільки за три місяці цього опалювального сезону заборгованість споживачів зросла більш ніж на 300 млн. грн. Борг населення лише за тепло становить понад 800 млн. грн. Звичайно, всім зрозуміло, що при таких тарифах, які по всій країні за останні роки зросли в рази, людям дуже важко. Та все ж тільки від своєчасної оплати буде залежати отримання номінацій теплогенеруючими підприємствами і подальший перебіг опалювального періоду».

 

На сьогодні бюджетні установи - школи, дитячі садки, лікарні не мають жодної копійки заборгованості за спожиті енергоресурси.

 

Нагадаємо, Кривий Ріг першим в Україні почав підготовку вже до наступного опалювального сезону. Рішенням січневого виконкому створено штаб з підготовки до зими 2019-2020. До його складу увійшли підприємства - постачальники житлово-комунальних послуг, підрозділи виконкому, підприємства, що обслуговують міську інфраструктуру.

 

Завдяки плановій роботі, комунальне підприємство «Тепломережа» увійшло в опалювальний період без проблем і вчасно почало постачання тепла криворіжцям. Серйозні побоювання, як і раніше, викликає ситуація на підконтрольній Фонду держмайна «Теплоцентралі», яка фактично зірвала початок опалювального сезону і розпочала поставку тепла тільки після втручання міста і нардепів Костянтина Павлова та Андрія Гальченка.

 

На жаль, обіцянки Кабміну на початку опалювального періоду про можливість передачі державної Теплоцентралі в управління міста, вкотре так і залишилися намірами. 16 січня 2019 року Кабінет Міністрів прийняв нову постанову і затвердив перелік об'єктів, які підпадають в цьому році під приватизацію. У цьому списку 5 державних теплоцентралей: Херсонська, Одеська, Криворізька, Дніпровська і Сєвєродонецька.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: