Кривий Ріг - у числі лідерів серед міст Дніпропетровщини з питань виділення землі воїнам АТО

ВАЖЛИВО
01.02.19 - 17:23

Кривий Ріг - у числі лідерів серед міст Дніпропетровщини з питань виділення землі воїнам АТО і членам сімей загиблих бійців.

У першому кварталі 2019 року ще 237 криворізьких військовослужбовців та їх рідних отримають земельні ділянки.

На січневій сесії депутати підтримали пропозицію мера Юрія Вілкула про затвердження документації на земельні ділянки для подальшого їх розподілу учасникам АТО і членам їхніх родин.

Процес отримання земельних ділянок у власність максимально спрощений. Учасники АТО та їхні рідні не витрачають ні копійки власних коштів на підготовку документації - всі витрати взяло на себе місто.

 

Віра Вернигор, голова робочої групи з розгляду заяв від учасників АТО і членів їх сімей,  зазначила, що рішення приймаються в Кривому Розі за відкритою процедурою.

У складі групи - представники громадських організацій, військкоматів, ветерани, депутати міськради. Комісія прийняла рішення, що в пріоритеті - сім'ї загиблих, інваліди, поранені.

Починаючи з 2015 року, земельні ділянки вже отримали 200 учасників АТО і членів їх сімей.

 

На засіданнях групи в 2018 році розподілили 286 ділянок під розміщення садибного будівництва між вулицями Самарська і Шполянська в Довгинцівському районі для подальшої їх передачі в приватну власність - для будівництва індивідуальних житлових будинків цим категоріям громадян.

На грудневій сесії міськради були затверджені детальні плани територій для розміщення садибного будівництва на земельні ділянки в різних районах міста загальною площею близько 64 га.

На січневій сесії міська рада затвердила проекти землеустрою щодо відведення 237 земельних ділянок на вулицях Молодіжна, Сергія Параджанова в Довгинцівському районі, Старовокзальна в Центрально-Міському районі.

Планується, що найближчим часом на розгляд депутатів буде представлена ​​землевпорядна документація на нові ділянки в Центрально-Міському і Тернівському районах загальною площею понад 29 га.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: