Квіти, шана й наша пам'ять - Великому Тарасові. Криворіжці поклали квіти до пам'ятника Шевченку

ПАМ'ЯТЬ
09.03.21 - 11:51

Сьогодні в Україні та в інших країнах світу чествують Великого Кобзаря - світоча української літератури, видатного мислителя й художника Тараса Шевченка. 9 березня виповнюється 207 років від дня його народження.

Криворізька громадськість віддала шану великому поету - до підніжжя пам'ятника Кобзареві на проспекті Поштовому поклали живі квіти.

 

Вклонитись пам'яті українського генія прийшли голова Центрально-Міського району Катерина Мурашова, депутати райради, представники громадських організацій, правоохоронці та містяни, які шанують спадщину поета й усвідомлюють його неоціненну роль у становленні української нації.

 

Шевченко відомий не лише на рідній землі. Його поезію перекладено більш ніж ста мовами світу. На території від Бразилії до Китаю встановлено 1384 пам’ятники Кобзареві. 1256 - на території України. Нині в Україні 164 населені пункти названі на честь Тараса Шевченка.

 

Як ми писали, найстарший творчий колектив України - Національна заслужена капела бандуристів ім.Г.Майбороди - приїздить до Кривого Рогу з програмою, присвяченою 207-й річниці з дня народження Тараса Шевченка.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: