Київ вирує обуренням. Вартість проїзду у столичному транспорті зросте до 20 гривень

СОЦІУМ
18.11.21 - 9:38

Київ вирує від новини про підвищення ціни на проїзд у міському транспорті. Активісти вже готують протестні мітинги стосовно такого рішення, один із них запланований на 19 листопада під мерією.

Тариф на проїзд у комунальному транспорті Києва з 1 січня зросте з 8 грн до 20 грн. Для власників "картки киянина" він коштуватиме 12 грн.

 

"Причиною підвищення тарифу є зростання вартості складових і, відповідно, економічно обґрунтованого тарифу", - повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

 

З моменту останнього підвищення у 2018 році, інфляція становила 30,6%, зросла мінімальна та середня зарплати на 75% та 54% відповідно. Також подорожчали енергоносії: електроенергію на 84% та дизельне пальне на 22,5%, - зауважив Поворозник.

 

У мерії впевнені, що платити за проїзд більше мають гості столиці та жителі інших регіонів.

 

Місцева влада пояснює, що підвищення необхідне для уповільнення відтоку кадрів, підвищення зарплат та технічного обслуговування та ремонту рухомого складу.

 

Тим часом, голова Державної регуляторної служби Олексій Кучер заявив, що перед рішенням про підвищення вартості проїзду у Києві мер столиці Віталій Кличко мав отримати позицію ГРС. У відомстві заявили: якщо ГРС дійде висновку, що це підвищення є недоцільним або неадекватним, або якщо Київрада не дослідила всі альтернативні шляхи вирішення проблеми – рішення не може бути прийняте.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: