КЗРК - проти своїх шахтарів. Чергове судове засідання відклали

РЕЗОНАНС
30.11.20 - 16:18

Сьогодні у Жовтневому районному суді Кривого Рогу мали продовжити розгляд позову адміністрації КЗРК до учасників резонансної підземної акції протесту, яка тривала у вересні – жовтні цього року.

Нагадаємо, триває судовий розгляд цивільної справи за позовом ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат» до 10 його працівників про визнання страйку шахтарів неправомірним.

 

Але, за клопотанням представника одного з відповідачів, сьогоднішнє засідання відклали через його зайнятість в іншій справі.

 

Як відомо, незалежна профспілка гірників України наполягає, щоб до судової зали прийшли ініціатори судового процесу - в.о.голови правління КЗРК Сергій Новак та його заступник Олександр Капука. Юристи НПГУ підготували відповідне клопотання.

 

Тим часом, шахтарі нагадують, що одним із головних принципів угоди між ними та КЗРК було "непереслідування учасників акції протесту", а насправді відбувається протилежне - керівництво воює з робітниками власного підприємства.

 

Відкритим залишається і питання до позивачів, за яким принципом складався список із 10 відповідачів? Бо серед них є ті, хто протестував на поверхні, а не під землею.

 

Наступне судове засідання призначили на 15 грудня 2020 року.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: