Лауреатом найпрестижнішої премії з архітектури став японець. Фото

КУЛЬТУРА
07.03.19 - 14:39

Лауреатом 41-ї Прітцкерівської премії, яка вважається найпрестижнішою нагородою в галузі архітектури, став японський архітектор Арата Ісодзакі. Церемонія вручення премії і грошового призу в розмірі 100 тисяч доларів відбудеться у Версальському палаці в травні. — Громадське.

Ісодзакі вважають найвпливовішим японським архітектором. Він створив понад сто будівель в Азії, Європі, Північній Америці, Австралії та на Близькому Сході, серед них - університетські кампуси, музеї, стадіони.

 

 

Початок його архітектурної кар’єри припав на період відновлення Японії після війни. Його вчителем був Кендзо Танге, теж лауреат Прітцкерівської премії 1987 року.

Журі Прітцкерівської премії зазначило, що архітектурний стиль Ісодзакі складно систематизувати й однозначно описати. Спочатку архітектор працював у стилі метаболізму, проте згодом перейшов до постмодернізму. У своїх роботах Ісодзакі часто використовує прості абстрактні форми.

 

 

 

Цікаво, що Ісодзакі став п’ятим представником Японії, який здобув цю нагороду.

Прітцкерівську премію присуджують щорічно. У 1979 році її заснувала родина Прітцкера, яка має коріння в Україні й володіє мережею готелів "Хаятт".

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: