Lots of Socks. 15 березня у ПК "Мистецький" відбудеться захід на підтримку людей із синдромом Дауна

АНОНС
21.02.20 - 11:52

15 березня об 11.00, у межах Всесвітньої акції "Lots of Socks", у Палаці культури "Мистецький" (колишній ПК імені Артема) відбудеться захід на підтримку людей із синдромом Дауна.

Організатори, ГО "Сонячні діти Криворіжжя", запрошують містян відзначити Всесвітній день людей з синдромом Дауна.

 

У програмі - дитячі розваги, майстер-класи, фотовиставка, виступ сонечок, дефіле, частування кавою та смаколиками, можливість долучитись до Всесвітньої акції #LotsOfSocks

 

Довідково. 21 березня в Україні і світі відзначають Всесвітній день людей з синдромом Дауна.

Щороку в світі народжується від трьох до п’яти тисяч дітей з синдромом, в Україні – понад 400. Таких малюків називають ще дітьми Сонця, але проблеми, з якими стикаються вони та їхні батьки, зовсім не сонячні.

Проблемою для цих діток є і відвідування дитячого садка, громадських і культурних закладів. Зазвичай українці з синдромом Дауна майже приречені на ізоляцію і асоціальність. Лише останнім часом, завдяки титанічним зусиллям батькам дітей з синдромом Дауна, що об’єднуються для вирішення спільних проблем та волонтерам, ситуація трохи зрушила з мертвої точки.

 

Акція "Lots of Socks" - кожному в цей день пропонують одягнути різнокольорові шкарпетки і відчути себе не таким, як усі, щоб зрозуміти, що значить жити під пильним і часто недобрим поглядом оточення.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: