Луганщина - під загрозою голоду. Рашисти вкрали близько 100 тисяч тонн зерна

ВАЖЛИВО
04.05.22 - 12:27

З окупованої території Луганської області російські окупанти вивезли майже трирічний обсяг потреб регіону у зернових. За даними міністра аграрної політики та продовольства, вивезено близько 100 тисяч тонн зерна. Наразі на Луганщині посівну не розпочато.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

 

За його словами, сто тисяч тонн - це тільки перевірені дані, але скільки насправді - невідомо. Крім того, 30 тисяч тонн зерна було знищено на розбомбленому елеваторі в Рубіжному.

 

"Хліба немає зараз і поки що не передбачається в майбутньому. Росіяни залишають українців на окупованій території на межі голоду", - наголосив очільник області.

 

Річна потреба Луганщини у її межах до початку війни складала 60 тисяч тонн зерна. Разом із окупованими територями у 2014-му - 240 тисяч тонн. Втім, понад 90 % землі під потреби аграріїв було зосереджено у північній частині області, яку ворог окупував 2022-го, де ще тривають бої.

 

"Саме ці території забезпечували зерновими всю область і до 2014 року. Наразі єдиним регіоном, де не розпочато посівну кампанію, є наш. Росіянам це нецікаво. Навіщо, якщо можна пограбувати та забезпечити себе на декілька років наперед?" - наголосив Сергій Гайдай.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: