Лисичанськ - останній форпост Луганщини. Навколо міста тривають важкі бої, - Гайдай

ВАЖЛИВО
28.06.22 - 15:40

Окупанти продовжують обстрілювати Лисичанськ з усіх боків і прагнуть якнайшвидше його захопити. На околицях міста йдуть запеклі й потужні бої. Наша головна задача - витримати максимально довго й відбити всі атаки, - повідомив у своєму зверненні голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Наші захисники тримають оборону Лисичанська. Але, на жаль, росія продовжує застосовувати свою улюблену криваву тактику і воює передусім з мирним населенням.

 

«Місто щодня знищується і місцевому населенню вкрай небезпечно залишатися в Лисичанську. До того ж, орки роблять все, аби вбити якомога більше мирних людей. Обстріляли з Ураганів людей, які просто прийшли по воду. До 10 людей загинули, до 30 - поранені. Багато людей з ампутованими кінцівками. Серед загиблих є й дитина.  Район «РТІ» всіяний протипіхотними мінами», - зазначив Сергій Гайдай.

 

Місто ще має запаси продуктів та ліків на декілька тижнів. Але останні дні гумдопомогу завести взагалі неможливо. Дороги під постійними обстрілами.

 

«Росіяни обстріляли наш склад гумвантажів, поранено водія, побито техніку», - розповів Сергій Гайдай.

 

Про евакуацію з міста вже мова не йде. Очільник ВА закликає людей залишатись в укриттях, щоб зберегти життя.

 

«Росіяни вже використовують ще старіші танки – 62-гі. У них також вичерпуються ресурси. Але, на жаль, гинуть і наші захисники. Робимо все можливе, щоб допомагати армії Віримо у ЗСУ! Допомагаємо захисникам! Не розслабляємося, війна не закінчилася!» - сказав Сергій Гайдай.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: