Любителі «Z» сядуть на 5 років. Рада визнала росію країною-терористом і заборонила окупаційну символіку

ВАЖЛИВО
02.04.22 - 10:02

1 квітня ВРУ прийняла закон, яким визнала Росію державою-терористом та заборонила символіку, яку використовує російська армія, що чинить воєнні злочини на території України. Йдеться насамперед про літери «Z» та «V», якими окупанти позначають свою техніку.

За законопроєкт №7214 проголосували 311 народних депутатів.

 

У документі йдеться про заборону пропаганди російського неонацистського тоталітарного режиму, акту агресії проти України з боку російської федерації як держави-терориста, символіки, що використовується збройними та іншими військовими формуваннями російської федерації у війні проти України.

 

За символіку підтримки військової агресії росії проти України (символи Z, V, O) може загрожувати до 5 років в'язниці.

 

Росію визнали державою-терористом, однією з цілей політичного режиму якої є державний геноцид українського народу, фізичне знищення, масові вбивства громадян України, вчинення міжнародних злочинів проти цивільного населення, використання заборонених методів війни, руйнування цивільних об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури, створення штучних гуманітарних катастроф в окремих регіонах України.

 

«Забороняється будь-яка пропаганда російського неонацистського тоталітарного режиму, акту агресії проти України з боку росії як держави-терориста, в тому числі використання символіки вторгнення. Термін «терористична діяльність» доповнюється пропагандою російського неонацистського тоталітарного режиму», –  зазначив голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: