Матеріали за фактами викидів забруднюючих речовин передадуть до криворізької прокуратури та Держекоінспекції

ВАЖЛИВО
31.05.19 - 11:30

Як ми учора писали, дві ночі поспіль криворіжці помічали забруднення повітря від виробничої діяльності «АрселорМіттал» у вигляді смогу та специфічного запаху.

Зранку 30 травня управління екології та державна лабораторія МОЗ провели виміри якості повітря по вул. Криворіжсталі (І дільниця) та вул. Ландау (поблизу коксохімічного виробництва).

 

 

Протягом доби 29 травня показники якості повітря на міському автоматизованому посту № 5 по вул. Нікопольське шосе (станція швидкісного трамваю «Кільцева») перевищували граничнодопустимі концентрації оксиду вуглецю і пилу.

 

 

Наступного дня у нічний час також фіксували перевищення концентрацій оксиду вуглецю, зранку викиди цієї речовини фіксували у межах від 3,5 до 4,4 мг/м3. При цьому автоматизовані пости ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» №1 та № 2 у Металургійному районі не фіксували перевищення концентрацій забруднюючих речовин у повітрі.

 

 

Натомість, панорама викидів від джерел металургійного і коксохімічного виробництва, обурення криворіжців свідчать про інше. Крім того, з невідомих причин додались викиди від газоскидного пристрою коксохімічного виробництва (яскравий факел).

 

 

У міському управлінні екології зазначили, що матеріали за фактами перевищень будуть направлені до прокуратури міста та до Державної екологічної інспекції.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: