Майже половина українців залишилися без заощаджень. Які труднощі турбують людей?

СОЦІУМ
22.04.20 - 11:57

Близько 90 % українців кажуть, що з переходом на карантин у них виникли нові труднощі. Результати відповідного опитування оприлюднила компанія Research & Branding Group 21 квітня. - Український Інститут політики.

39 % респондентів відзначили фінансові труднощі, 25 % – турботу про здоров’я близьких, 22 % – відсутність транспортного сполучення між містами , 19 % б’ють на сполох через невизначеність ситуації. При цьому, у 45 % населення немає ніяких заощаджень (минулого тижня – у 41 %), а 30 %, у яких вони є, їх вистачить не більш ніж на місяць проживання.

 

Наразі приблизно кожен четвертий українець продовжує ходити на роботу (24 %), а майже кожен шостий (16 %) працює віддалено.

 

Після зняття карантину, українці найбільше хотіли б зустрітися з родичами (51 %), зібратися з друзями (36 %), вибратися на природу (34 %), вийти на роботу (28 %) і відновити прогулянки (28 %).

 

Зараз думки українців щодо того, яким буде їхнє життя після карантину, помітно відрізняються.  47 % вважають, що їхнє життя після карантину в цілому не зміниться, а 44 % -  воно зміниться в більшою чи меншою мірою.

 

Фото - РБК Україна.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: