Майже три тисячі педагогів відсторонені від роботи, бо не щеплені

ЗДОРОВ'Я
29.11.21 - 11:07

2,8 тисячі освітян відсторонили від роботи, бо у них немає щеплення, - повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

За його словами, найбільше таких вчителів на Рівненщині - 384 та Київщині - 281. Станом на 27 листопада, однією дозою вакциновані 96,5% вчителів. Двічі щеплені - 86%.

 

Серед лідерів з вакцинування такі регіони:

Луганська область - 94,3%;

Сумська - 93,9%

Донецька - 93,8%;

Черкаська - 93,7%;

Харківська - 93,5%.

 

У Києві за останні кілька днів рівень щеплення працівників шкіл двома дозами вакцини від Covid-19 збільшився на 1,7%. Через відсутність 100% рівня вакцинації у вчителів, дистанційно в Україні продовжують працювати 1,2 тисячі шкіл,

 

"Сподіваюся, що найближчим часом вдасться відновити очне навчання в школах по всій території України", - заявив Шкарлет. Але це, за його словами, залежить від рівня вакцинації вчителів.

 

Нагадаємо, з 8 листопада в Україні почав діяти наказ МОЗ про відсторонення від роботи невакцинованих вчителів та чиновників. Усім, хто не має хоча б однієї дози щеплення або ж протипоказань до нього, на роботу виходити заборонено. Від роботи відстороняють без збереження зарплат. Освітян та держпрацівників, які мають протипоказання до вакцинації й отримали медичний висновок - Форму №028, від роботи не відстороняють. Таку довіку видають у лікарні. У Мінцифри обіцяють, що цей документ згодом з'явиться й у додатку Дія.

 

 

 

На тепер, більшість регіонів України перебувають у червоній зоні, за правилами якої школи не можуть працювати, якщо там не щеплено 100% вчителів.

 

Джерело - ВВС.Україна.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: