Медальний день з золотом. Сьогодні українські спортсмени здобули чотири олімпійські нагороди за годину

ГОРДІСТЬ
04.08.21 - 15:20

Сьогоднішній день на змаганнях у Токіо став плідним на перемоги для України. Наші спортсмени здобули одразу чотири нагороди різного ґатунку упродовж всього однієї години – золото, срібло та дві бронзи.

У фіналі з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 87 кілограмів Жан Беленюк здолав угорця Віктора Лерінца з рахунком 5:1 і став олімпійським чемпіоном.

 

Раніше цього ж дня український борець Парвіз Насібов програв у фінальному поєдинку з іранцем Мохаммадом Резою Гераї у категорії до 67 кілограмів і завоював срібну медаль. Напередодні Беленюк і Насібов на Олімпіаді в Токіо перемогли своїх суперників у півфіналі і пройшли до фіналу змагань.

 

 

Крім того, сьогодні український дует Марти Федіної та Анастасії Савчук завоював ще одну бронзову нагороду – у синхронному плаванні. Дівчата продемонстрували третій результат, поступившись російським та китайським спортсменкам.

 

 

Четвертою нагородою стала бронзова медаль у вільній боротьбі, яку виграла Ірина Коляденко у поєдинку з латвійкою Анастасією Григор'євою.

 

 

Загалом у скарбничці олімпійської збірної України тепер - десять медалей: одна золота, дві срібні та вісім бронзових. 

 

 

Цікаво, що «золотоносний» Жан Беленюк - не лише талановитий спортсмен, а й чинний нардеп від партії «Слуга Народу».

 

 

Фото з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: