Медикам Дніпропетровщини передали 30 тисяч експрес-тестів. Їх отримають і криворізькі лікарні

ВАЖЛИВО
15.04.20 - 11:31

Медикам Дніпропетровщини передали 30 тисяч експрес-тестів на коронавірус. Їх розподілять по госпітальних базах регіону та будуть використовувати для первинної діагностики  COVID-19, - ОДА.

Найближчим часом тести розвезуть по госпітальних базах - їх отримають медзаклади Дніпра, Кривого Рогу, Кам’янського, Павлограда й Першотравенська.

 

"Експрес-тести не дають 100% підтвердження того, що людина захворіла на COVID-19. Вони призначені для первинної діагностики пацієнтів, а в боротьбі з коронавірусом дуже важливо оперативно виявляти носіїв інфекції, щоб локалізувати захворювання та не допустити поширення вірусу», – сказав головний лікар ОКЛ ім. Мечникова Сергій Риженко.

 

«Допомагаємо не лише госпітальним базам регіону. Забезпечуємо необхідними засобами сільські фельдшерсько-акушерські пункти та районні лікарні Дніпропетровщини», – сказав член Обласного штабу протидії коронавірусу Дмитро Мурашко.

 

Нині на Дніпропетровщині – 74 лабораторно підтверджені випадки коронавірусу. Вісім мешканців області одужали. Вчора коронавірусну інфекцію виявили ще у трьох людей – мешканців Кам’янського та Підгородного. 

 

Як ми писали, у Кривому Розі на тепер 7 хворих на коронавірус пацієнтів і ще 7 - з підозрою. Учора в місто привезли хворого з Орлівщини.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: